Věda okouzlila studenty. Na Veletrh vědy dorazily desetitisíce návštěvníků

Date of publication
News categories
Perex

Co jsme si připravili pro desetitisíce návštěvníků Veletrhu vědy, který se konal v Letňanech od 2.-4. června? Na stánku Fyzikálního ústavu si každý našel svoji oblíbenou část fyziky a při jeho přípravě jsme mysleli i na ukrajinské obdivovatele vědy. Neměli jste možnost se přesvědčit na vlastní oči, jak stánek vypadal? Podívejte se na naší fotogalerii.

Po dvouleté pauze se do pražských Letňan vydaly desetitisíce studentů středních škol. Ty přilákala prezentace vědy na více jak 100 expozičních stáncích, které si připravila Akademie věd, univerzity a inovační firmy.  Jak hodnotí největší populárně naučnou akci v České republice její hlavní organizátorka? „Atmosféra letošního ročníku Veletrhu vědy byla naprosto elektrizující. Návštěvnost překročila naše očekávání i předchozí ročníky. Máme obrovskou radost, že nás věda stále baví a všechny spojuje,“ uvedla Kateřina Sobotková, ředitelka Divize vnějších vztahů SSČ AV ČR.

Poděkování patří všem, kteří se podíleli na přípravách i fungování stánku Fyzikálního ústavu, který tradičně patřil mezi největší a nejnavštěvovanější expozice mezi padesátkou vědeckých pracovišť AV ČR. „Bylo to výborné a mám krásné ohlasy od mnoha lidí, včetně mých dcer," hodnotí naši expozici Antonín Fejfar a dodává: „Můj největší zážitek je ze zpovědnice: měl jsem několik návštěvníků, kteří se přišli zeptat fakt zábavné otázky, třeba "Proč myslíme?"

Keywords: